Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόγραμμα ΕΚπαίδευσης

Ξεκινώντας από το μηδέν
και φτάνωντας εκεί που θες

 • Foundation 1
  timeline-image-01

  Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό

  Στο πρώτο έτος γίνεται μια πρώτη θεωρητική και πρακτική γνωριμία με τις βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού. Η ύλη η οποία διδάσκεται χωρίζεται μέσα από σειρά θεωρίας, ασκήσεων και παιχνιδιών σε 4 θεματικούς κύκλους :
  1. Ναι Και
  2. Δημιουργικότητα
  3. Χαρακτήρες και Status
  4. Storytelling.
  Παράλληλα διδάσκεται και ένας αριθμός παιχνιδιών short form, με όλους τους μηχανισμούς και τις ιδιαιτερότητες του καθενός και γίνεται πρακτική εφαρμογή των αρχών του αυτοσχεδιασμού μέσω των παιχνιδιών αυτών. Βασικός σκέλος της εκπαίδευσης του πρώτου έτους είναι το χτίσιμο της ομάδας, η εμπιστοσύνη και η γνωριμία των μελών που θα είναι μαζί σε όλη τη διάρκεια των σπουδών.
  Στο τέλος του έτους, το τμήμα παρουσιάζει μια παράσταση short form.
  Διαβάστε Περισσότερα

 • Foundation 2
  timeline-image-02

  Εκβάθυνση στον αυτοσχεδιασμό

  Στο πρώτο προπαρασκευαστικό έτος, δίνει μια πρώτη επαφή με τον αυτοσχεδιασμό. Στο δεύτερο έτος, οι έννοιες αυτές διδάσκονται σε μεγαλύτερο βάθος και με περισσότερη λεπτομέρεια. Δίνεται επίσης βάρος σε θέματα σκηνικής παρουσίας, φωνητικής τοποθέτησης, σκηνοθεσίας καθώς και σε βασικές τεχνικές και δεξιότητες υποκριτικής, κ.α. που σκοπό έχουν να εξοπλίσουν τον αυτοσχεδιαστή με περισσότερα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην σκηνή.Αναλύονται ακόμα περισσότερα παιχνίδια short form ενώ γίνεται και η πρώτη επαφή με το free form όπου ο αυτοσχεδιαστής εκπαιδευεται να φεύγει από την ασφάλεια που προσφέρει η δομή των παιχνιδιών, να δοκιμαζει νέες τεχνικές, διαφορετικά format, ομαδικές σκηνές, σκηνοθεσία και εν τέλη αφήνεται περισσότερο ελεύθερος πάνω στην σκηνή να εμπιστευτεί τις ιδέες του και την δημιουργικότητα του.
  Στο τέλος του έτους το τμήμα παρουσιάζει μια παράσταση short form ή free form ανάλογα με το τι θα επιλέξει.
  Διαβάστε Περισσότερα

 • Narrative Long Form
  timeline-image-03

  Η μαγεία του Story Telling

  Στο έτος αυτό οι μαθητές εισάγονται στον τρόπο σκέψης και στους περιορισμούς που θέτει η εξιστόρηση μιας εναιαίας αυτοσχεδιαστικής ιστορίας μεγάλης διάρκειας. Εξασκούνται στην εξερεύνηση σκηνών μεγαλύτερης διάρκειας, στην εμβάθυνση των χαρακτήρων και έρχονται σε επαφή με το Harold, την πιο διαδεδομένη και βασική μορφή narrative long form. Οι βασικοί κανόνες και δεξιότητες τους αυτοσχεδιασμού εφαρμόζονται και προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις από αυτές των μικρών σκηνών. Στην μέση του έτους οι αυτοσχεδιαστές είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ιστορία διάρκειας 30-45 λεπτών. Στην πορεία εξετάζονται και αναλύονται και άλλα long form format, εκπαιδεύονται στην ανάλυση και αποδόμηση κατηγοριών έργων, εξερευνούν τις δυνατότηες που προσφέρει το story telling μεγάλης διάρκειας και προχωράνε ακόμα περισσότερο την τριβή τους με το Harold. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για μεγαλύτερη εξάσκηση υποκριτικών δεξιοτήτων ενώ ταυτόχρονα εισάγονται οι κανόνες σκηνοθεσίας μιας παράστασης. Στο τέλος του έτους οι μαθητές είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση narrative long form διάρκειας 1 με 1,5 ώρας.
  Διαβάστε Περισσότερα

 • Team Coaching
  timeline-image-04

  Βελτίωση και Σκηνοθεσία ομάδων

  Ξεχωριστά από τον κύκλο σπουδών της σχολής,η House of Improv παρέχει την δυνατότητα training αυτοσχεδιαστικών σχημάτων, ομάδων δηλαδή που πραγματοποιούν ήδη ή επιθυμούν να πραγματοποιήσουν παραστάσεις. Μετά από μια αναγνωριστική προσέγγιση των ιδιαιτεροτήτων της ομάδας δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες με σκοπό την καλύτερη δυνατή σκηνική παρουσία είτε η ομάδα επιθυμεί να σχοληθεί με short form είτε με long form. Σε αυτές τις συναντήσεις δουλεύουμε κυρίώς σε επίπεδο ensemble αλλά κα σε προσωπικό επίπεδο με τα μέλη της ομάδας. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η ομάδα να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της και να πάρει τα εργαλεία εκείνα που θα την βοηθήσουν να κάνει αποδοτικές και με ουσία πρόβες και φυσικά, παραστάσεις, είτε γενικά σαν αυτοσχειδαστική ομάδα είτε εξειδικέυοντας την δουλειά μας πάνω σε συγκεκριμένα format.

Θέλετε να παρακολουθήσετε καποιο Πρόγραμμα Μαθημάτων?

Δοκιμάστε τα δωρεάν μαθήματα γνωριμίας,
ή εγγραφείτε σε κάποιο πρόγραμμα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Έχετε Απορίες;

Δείτε το FAQ Section
μπορεί να σας έχουμε ήδη την απάντηση σας

Tα δωρεάν μαθήματα γνωριμιας γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην αρχη της σεζόν (Σεπτέμβριο) και καποιες φορές τον Ιανουάριο. Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις της σχολής μας για τις ημερομηνίες, και κρατήστε την θέση σας.
Στο τέλος του πρώτου έτους, τα τμήματα πραγματοποιούν την πρώτη τους παράσταση. Απο εκεί και πέρα οι μαθητές ενθαρύνονται να φτιάξουν τις ομάδες τους και να παίζουν τακτικά σε ανοικτές παραστάσεις. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν και ανοιχτές βραδιές Jam στην σχολή.
Ανάλογα την εμπειρία σου, και τι έχεις διδαχθεί, θα το συζητήσουμε μαζί σου και θα βρούμε το τμήμα που σου ταιριάζει
Όχι. Αν είστε ήδη ομάδα, δεν χρειάζεται να μπείτε στα τμήματα του προγράμματος. Η καλύτερη λύση για εσάς είναι να αναλάβουμε το team coaching για εσάς, με βάση τις ακριβείς ανάγκες σας.
Μπορείτε να δείτε την επιλογή στην ιστοσελίδα μας "Τι είναι το Improv", να ψάξετε στο google, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να έρθετε σε ένα δωρεάν σεμινάριο γνωριμίας
Η House of Improv έχει τμήματα όλων των επιπέδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν επίσης σχολές σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ηράκλειο.